Otroške pobarvanke

Za spodbujanje otroške ustvarjalnosti uporabljajte otroške pobarvanke. Otroške pobarvanke lahko začnete uporabljati že zelo zgodaj, čeprav vidite, da otrok še ne upošteva pravil in riše krepko preko zarisanih linij. A z veliko vztrajnosti in dobre volje bo tudi otrok spoznal pravila, ki jih je postavil odrasli svet.

Otroške pobarvanke se razlikujejo med seboj, glede na starost, kateri so namenjene. Tako je pobarvanka za najmlajše precej bolj enostavnih oblik kot tista, ki je namenjena že starejšim otrokom, torej takšnim, ki so že začeli hoditi v šoli ali pa bodo v kratkem prestopili šolski prag.

Pobarvanke za otroke so lahko sestavljene iz različnih stvari. Najbolj priljubljene so živali pobarvanke, ki jih obožujejo tako otroci kot starši. Živali pobarvanke imajo eno prednost pred ostalimi, in sicer bodo otroci ob učenju barv in barvanja spoznavali tudi živali. Takšna pobarvanka oz. pobarvanke za otroke – živali pobarvanke so najbolj primerne za najmlajše, ki še ne poznajo veliko živali.

Prav posebna pobarvanka za otroke pa je pobarvanka – lepljenka. Kot že ime pove, gre v tem primeru za otroške pobarvanke, kjer namesto barvic uporabimo kar koščke papirja ali nekega drugega materiala, ki jih nalepimo na neko žival, avto, motor ali kakšen drug predmet.

Cena nove otroške pobarvanke je odvisna od več dejavnikov. Najbolj pomembno je število pobarvank, ki jih zajema ena knjiga oz. pobarvanka. Debelejša kot je knjiga in več risb kot zajema, višja bo tudi cena. Po krajšem pregledu različnih knjig pobarvank boste verjetno ugotovili tudi to, da so bolj enostavne risbe lahko bistveno cenejše od tistih, kjer je avtor porabil bistveno več časa, ker so bistveno bolj zakomplicirane.

Zaradi zabave uporabite pobarvanke pri učenju živali, števil in različnih drugih predmetov, ki jih bo vaš otrok bistveno hitreje osvojil, če si jih bo lahko ogledal, jih pobarval in se ob tem še zabaval.

 

Igrače, igrala in igre , , , , , ,

Related Posts

Komentarji so zaprti

Polajkaj nas na FB