Otroška vozila

Otroška vozila danes postajajo vedno bolj priljubljena igrača otrok vseh starostnih skupin. Z vozili za otroke se lahko otroci srečajo že okrog 1 leta, ter jih uporabljajo dokler si tega želijo. Od starosti nekako 1 let naprej lahko otrokom kupimo gugalnik. Ti so v večini v obliki različnih živali, kot je npr. konj, gosenica ipd. Narejeni so iz različnih materialov, ter so dobri predvsem za otrokovo razvijanje koordinacije in ravnotežja.

Poznamo baterijska vozila za otroke, ki so lahko dvokolesniki, trikolesniki ali štirikolesniki. V večini so v obliki vozil na katere sede otrok. Primerni so tako za fante, kot tudi za dekleta, saj lahko dobimo tudi  roza Winx vespo ali štirikolesnik. Vozila so enostavna za uporabo in imajo v večini zraven priloženo baterijo in polnilce. Večina izmed teh »pametnih pogonskih poganjal« ima tudi zavorni sistem.

Med otroška vozila štejemo tudi vozila na pedala, med katerimi lahko najdemo kettcarj-e, traktorje in tricikle. Kettcar je avtomobil na pedalski pogon, ki ima verižni prenos na zadnja kolesa. Večina kettcar vozil ima ročno zavoro, boljši imajo tudi nastavljiv sedež in kakovosten volanski mehanizem. Otroške traktorje lahko dobimo v več različnih različicah, saj imajo lahko drugačno dodatno opremo (prikolice, nakladač), ter so primerni predvsem za fante starejše od 2 let.

Tricikli so kolesa, ki so primerna za majhne otroke, saj imajo pritrjeno tudi potisno palico, s katero lahko starši nadzorujejo vožnjo otroka ter uravnavajo njegovo smer in hitrost. Poznamo tudi otroška vozila poganjalce, ki jih delimo glede na število koles, ki jih imajo. Tako poznamo dvokolesnike, tri- in štiri-kolesnike. Primerni so za otroke vseh starostnih skupin, ponavadi so za mlajše bolj primerni tisti z večimi kolesi, medtem, ko so dvokolesniki oz. otroška mini kolesa primerni za starejše, ki imajo že bolj razvito ravnotežje. Med vozila za otroke štejemo tudi skiroje. Obstajajo tako kovinski, kot tudi plastični skiroji, ki so namenjeni mlajšim otrokom in delujejo na nožni pogon.

 

Igrače, igrala in igre , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Komentarji so zaprti

Polajkaj nas na FB